Tretman matičnim stanicama je zadnja revolucionarna biotehnološka inovacija nastala kao rezultat napredne nano tehnologije, ultrafiltriranja staničnih ekstrakata iz placente mlade ovce, koja razlaže sastojke i pomaže im da se lakše apsorbuju u najudaljenijim stanicama epidermisa dopuštajući gotovo trenuto hranjenje kožnih stanica, svih stanica vašeg organizma i apsorbciju hranjivih tvari iz kapsule.Svi smo svjedoci ekspanzije tretmana matičnim ćelijama kao i njenoj sve većoj popularnosti u regenerativnoj i estetskoj medicini. Sada smo u mogućnosti osjetiti moć matične ćelije i na svojoj koži.

Tretman Matičnim Stanicama (TMS) ili engleski kako je poznato Steam Cell Treatment (SCT) je metoda kojom se iz placente životinje uzimaju matične stanice i pomoću savremene tehnologije obrađuju i dobijaju čisti ekstrakt placente, terapija se uzima oralno.

TMS – ISTORIJA

Stanična terapija se praktikovala kroz vijekove, međutim prvi savremeni pristupi korištenja stanične tretmana vezuju se za ime Dr. Paul Niehans koji je postao poznat kao „Otac Stanične Terapije“, on je razvio ovu metodu liječenja 1930-tih godina koja je postala poznata i slavljena kao moćno sredstvo podmlađivanja.

„Srce liječi srcem, pluća liječi plućima, slezenu liječi slezenom“ ovo su riječi koje je navodio. Dan danas se rade ciljani tretmani ubrizgavanja zdravih stanica iz organa i tkiva životinja koji odgovaraju potrebama nezdravih organa primatelja. On je vjerovao da se treba preventivno liječiti živim tkivom za obnovu, za razliku od konvencionalnih lijekova koji liječe posljedicu.

Liječenje terapijom ubacivanja novih stanica u organizam je dobro poznat medicinski proces koji uspješno tretira simptome i pozitivno utiču na njegove uzroke. Tadašnji tretmani su se zahvaljujući novim tehnologijama modernizirali i danas se upražnjavaju u vidu inekcije putem koje se direktno u debelo meso ubacuju nove zdrave stanice. Dr. Paul Niehans je u svojim istraživanjima tvrdio da tijelo primatelja automatski prenosi ubrizgane stanice do ciljanih organa i obnavlja i jača njegovu strukturu. Metode koje su stare i provjerene danas su rezervisane isključivo za klijentelu dubokog džepa, koja posjećuje skupe švicarske klinike poznate po svojim tretmanima za podmlađivanje i oživljavanje kompletnog organizma na bazi stanične terapije. Klinika čiji je on sam osnivač privukla je 65 000 bogatih pacijenata, koji se svake godine uredno vraćaju na tretmane podmlađivanja i oživljavanja, ubrizgavanjem inekcija zdravih stanica iz placente ovce.

Poznato istraživanje koje je Dr. Paul Niehans učinio 1931 godine. u švicarskoj, i njegova otkrića su u narednim godinama korištena u fazama oporavka starijih žena kojima je operirana i ukonjena paratireioidna žljezda. To je bio prvi put da Dr.Neihans koristio tretman stanicama kojisu se pokazali više nego djelotvorni obzirom da su tretirane žene živjele u prosjeku više od 30 godina. Nakon tih operacija Dr.Niehansovi stanični tretmani postali su poznati i korišteni od mnogih Holivudskih zvijezda, Cara Hirohita, pa čak i Papa Pio XII.( postao je član u kući papinstva pape Pija XII) , sve sa ciljem produženja životnog vijeka i ljiječenja strašnih bolesti. Smatra se da je više od 15 000 pacijenata liječeno metodama Dr.Niehansa , a postotak uspješnosti je bio vrlo visok.

Istorija bilježi dobro poznat experiment Dr.Brow-na Sequarda, koji je čvrsto vjerovao u effektivnost stanične terapije i primjenjivao je dugi niz godina na sebi. Koristeći extrakt testisa životinja na sebi kako bi si produžio svoj mladalački izgled i vrijeme njegove starosti. Ovaj tretman je kasnje poznat kod mnogih znanstvenika kao „Brown-Sequard-ov Eliksir“ . Dr.Brown-ovo istraživanje je bilo podloga za kasinija istraživanja mnogim istraživačima koji će koristiti njegova otkrića da prošire i poboljšaju svoja istraživanja.

Još jedan poznati istraživač koji je upotrebljavao staničnu terapiju je Nobelovac Dr.Alexis Carrel, francuski hirurg koji je 1912. Godine. dobijo Nobelovu nagradu za medicinu. Bio je pionir transplatacije i torakalne hirurgije. Bio je član mnogih uglednih znanstvenih društava ( SAD-u, Španija, rusija, Francuska, Njemačka .. itd.) i primio je mnoge počasne doktorate ( Univerzitet Princeton, Kalifornija, New York, Kraljevski Univerzitet u Belfastu, Columbia, Brown.) Tokom njegovih istraživanja on je proveo mnoge pokuse koristeći žive stanice sa ciljem produžavanja životnog vijeka. On je podržavao teoriju da stanice nastavljaju rasti. U jednom od njegovih najvažnijih experimenata on je pokušao dokazati svoju teoriju. Na Rockefeller Institutu za medicinska istraživanja, s ciljem produženja životnog vijeka pilića, stavio je srce embrija pileta u živi hranjivi mediji, i održavao ih je u životu punih 20 godina sa konstantnom dozom prehrane. Ovaj experiment je postao poznat u naučnim krugovima.

Zahvaljujući Dr.Niehansu naporan rad i postignuća njega i mnogih drugih istraživača ovaj postupak će kasnje prerasti u postupak prenosa stanica sa životinja na ljude korištenjem zdravih stanica iz placente ovce. Ova metoda se pokazala finansijski isplativa za pacijente koji nisu mogli sebi priuštiti staničnu terapiju.

Jedan od najboljih izbora životinja za ovaj postupak „Novih staničnih tretmana“ je ovca. Ovce se posebno smatraju životinjama koje ne oboljevaju od raka i životinje za koje je vrlo malo vjerovatno da će zadržati fatalne bolesti i toksine koje bi bilo teško ukloniti i na jakim temperaturama. Ono što je dokazala napredna tehnologija i civilizacija, je da je ljudsko tijelo sklonije da dođe u kontakt sa toksinima što povećava rizik po njegovo zdravlje. O izabranim životinjama se dobro brine zbog namjere vađenja stanica. Životinje žive u idealnim uslovima seoskog gospodarstva i pod stalnim su nadgledanjem znanstvenika. A sve sa ciljem dobijanja zdravih stanica. Ova vrsta životinja se zove medicinska životinja, sa naglaskom da ni na koji način nije izložena bilo kojoj vrsti neugodnosti, čak naprotiv ima poseban tretman, tokom života i donošenja na svijet svog mladunca. Budući da su ove žive stanice izvađene iz posteljice od mladog janjeta, koja je životinji nepotrebna nakon dolaska na svijet, govori da su ovce sigurne i nepravi se nikakva šteta po životinje. Uzima se njihova posteljica i iz nje se u laboratoriji posebnim metodama vade zdrave matične ćelije. Zahvaljujući napretku tehnologije vađenje zdravih stanica je postalo i brzo.

TMS – DANAS

Zahvaljujući naprednoj nano tehnologiji, prednosti ultrafiltriranih staničnih extrakta sunjihova dovoljno mala veličina i to što se mogu apsorbirati preko sluznice usne šupljine, te se nemoguće predozirati jer tvari koje se nalaze u sastavu stanica prirodno se nalaze u svim organima. Tehnologija Matičnih Stanica – TMS ili Steam Cell Technology – SCT, je način na koji se dolazi do ektrakta matičnih stanica.

Sofisticirana poizvodnja BODY kapsula za oralnu upotrebu kao moćan dodatak ishrani počinje na poljima Novog Zelanda. Specijalno tretirane ovce koje žive u idealnim uslovima konstantno su praćene i nadgledane od strane naučnika sa ciljem sigurnog i prirodnog načina donošenja na svijet mladih ovaca. Bez ikakvog nanošenja štete ovcama, naučnici uzimaju i trenutno koriste posteljicu ovce za sofisticirani proces uzimanja zdravih matičnih stanica iz posteljice. Nakon završetka procesa ovaj sastojak je sigurno prevezen na sledeću lokaciju na kojoj se obrađuju i prave ekstrak placente ovce koji se koristi u kozmetičkoj, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji. U kombinaciji sa drugim sastojcima visoke kvalite kreira se moćna formula suplementa Labeffective koja je djelotvorna u lujdskoj prehrani kao moderna stanična terapija pristupačna širokim masama.

Tretman matičnim stanicama je otkrio Dr.Paul Niehans i dokazao njenu efektivnost revitalizacije. Danas bioaktivne stanice su dostupne široj publici u kvalitetnoj mekanoj gel kapsuli. Bioaktivna terapija počinje izborom specifičnih organskih stanica iz placente ovce, obrađuje se savremenim tehnologijama i čini dostupna za oralno uzimanje. Nakon uzimanja stanica, one se apsorbuju u organizmu i revitaliziraju stanice organizma, njihov otisak i njihova snaga popunjava nedostatke ljudskog organizma. Dakle one se sakupljaju oko ljudskih organa istih stanica od kojih su uzeti i nadoknađuju vitalnost tom organu. Korisnicima Labeffective sigurno će tretman matičnim stanicama revitalizirati organizam i podmladiti izgled i oživjeti mladalačku energiju, hronični umor zamjeniti snagom i obnoviti seksualno zadovoljstvo.

TMS – POZNATE LIČNOSTI

Danas u Holivudu poznata imena svjetskog džet-seta daju velike sume novca odlazeći na tretmane stanične terapije, kod poznatog Holivudskog Dr.Harolda Lancera. Jedna od najpoznatijih pacijentica je Victorija Beckham koja plaća velike sume novaca na tretmane staničnom terapijom, sa kojima je više nego zadovoljna. Još poznatih imena koje koriste stretmane tanične terapije su : Denise Richards, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Renee Zellweger i još mnogi drugi, koji su odlučili da kriju svoju tajnu vječne mladosti.

TMS – NOVA ISTRAŽIVANJA

Najnovija istraživanja na polu matičnih stanica su nevjerovatna, Baš nedavno je u Rusiji objavljena studija o nevjerovarnim mogućnostima liječenja makularne degeneracije i distrofije , upravo matičnim ćelijama.

Matične stanice stvaraju ljudsko tijelo. One imaju sposobnost stvaranja različitih tkiva, organa i sistema ljudskog tijela. Sposobnost tih stanica da se razviju u druge stanice i organe otkrivena je tek nedavno, što je otvorilo nove mogućnosti u liječenju mnogih bolesti, kao što su infarkt miokarda, oštećenja spiralne moždine, moždani infarkt ili Alzheimerova bolest.

U današnje vrijeme, matične stanice se primjenjuju u svrhu liječenjahematoloških bolesti, kao što su leukemija i oboljenja limfoma. Nakon primjene kemoterapije i prethodne pripreme, matične stanice se putem periferne krvi infundiraju bolesniku te se na taj način bolesna koštana srž zamjeni zdravom.

Šta će nam medicina donijeti u budoćnosti ostaje da vidimo… ali za sada zasigurno nećemo propustiti priliku da osjetimo blagodeti matičnih stanica u duo pack pakovanju labeffective labaratorije.