Labeffective formulu u vidu tretmana matičnim stanicama na bazi ekstrakta placente ovce, i drugim moćnim sastojcima, karakteriše inovativan pristup u medicini. Najnovijom tehnologijom izvlače se zdrave matične stanice iz placente ovce, prerađuju se procesom savremene tehnologije i čine dostupnim za korištenje. Dobrobit novih matičnih stanica za ljudski organizam je naprosto neopisiva. One ne posjeduju antigene i stvaraju vezu sa istim organima u tijelu.Ova zadnja revolucionarna biotehnološka inovacija nastala je kao rezultat ultrafiltriranja staničnih ekstrakata iz placente mlade ovce. Proces korištenja nanotehnologije se ogleda u stvaranju savršenog proizvoda koji se koristi u kozmetologiji, farmaciji i prehrani.

Labeffective tretman matičnim stanicama je vrlo moćna tretman, zahvaljujući novim tehnologijama postaje dostupna svakom čovjeku. U svjetu prozvana kao “Eliksir mladosti” 21 vijeka.

Formula je razvijena i proizvedena u skladu sa najvišim standardima kvalitete. Tokom godina istraživanja stanične terapije i dugogodišnjim iskustvom razvoja novih proizvoda formiran je stručni tim svjetski priznatih istraživača i naučnika, zajedno sa respektabilnim farmaceutima dugogodišnjeg razvojnog iskustva u našoj laboratoriji Effectiva. Kao rezultat njihovog zajedničkog rada nastala je perfektna i vrlo moćna formula koja sadrži ubjedljivo najbolju kombinaciju nutrijenata, vitamina, antioxidansa i prirodnih ekstrakta. Nasta je Labeffective DuoPack u vidu tretmana matičnim stanicama za ljepotu i zdravlje iznutra i van, revitalizirajući vaš organizam podmlađujući vašu kožu. Ova kolekcija na vrlo moćan i intenzivan način tretira vašu kožu i potkožno tkivo. Revitalizira i oživljava vaše tijelo i vaš duh.