Ova formula je moćna i čudotvorna kombinacija faktora rasta, biostimulatora, nutrijenata, vitamina, antioxidansa i prirodnih ekstrakta. Naglašavamo da su sastojci 100% prirodni i da apsolutno nema hemijskih supstanci.

Labeffective formula sadrži mnoštvo novih, mladih i zdravih matičnih stanica. Matične stanice obiluju faktorima rasta. Faktori rasta su mali proteini, prirodno prisuti u koži, organizam ih luči prilikom povrede kože. Oni su vrlo važni u procesu zacijeljivanja rana i obnavljanja strukture kože i vezivnog tkiva, kolagena i elastina. Ukoliko bore shvatimo kao povrede kože, koje nastaju godinama kada koža počne da gubi sposobnost samoobnavljanja. Koži je potreban spoljni stimulans, kliničkim istraživanjima je dokazano da faktori rata u prvom odnosu daju upravo takav podsticaj. Savršen spoljni stimuans je u formuli koja obiluje faktorima rasta, čija je glavna uloga da pokrenu procese u vašem organizmu da probude vaše uspavane matične ćelije i pomognu vašem organizmu u procesu samoobnove. Kao posljedica ovog procesa u dermu se deponujeu velike količine klagena i hijalurona, pa se koža počinje sama da obnavlja. S toga Labeffective kremu možemo nazvati i čudotvorna krema.

Labeffective formula također obiluje Biostimulatorima. Biostimulatori su specifični hemijski spojevi koji potiču fiziološki proces rasta i razvoja, oni pomažu da se postignu maksimalne koristi od sastava formule. Kao posljedica oživljavanja organizma mladim matičnim stanicama ubrzava se metabolizam i pospješuje cirkulacija, nastaju velike količine kisika koje biostimulatri iskorištavaju što direktno utiče na maksimiziranje koristi.

Nutrijenti kojima obiluje Labeffective formula su hrana koja je potrebna organizmu za život i rast. Oni se koriste kao izvor energije, kao regulatori tjelesnih organa i za samoobnovu tkiva. U organske nutrijente ubrajamo: ugljenhidrate, masti, vitamine i proteine, tj.proteinske blokove aminokiseline. U neorganske urajamo: minerale, vodu i kiseonik.

Labeffective kapsula je bogata svim nutrijentima, organskim i neorganskim. Vrlo je bitno da naglasimo da kapsula sadrži mnoštvo esencijalnih nutrijenata ( 10 evidentiraih !) koji se samo mogu unjeti u organizam iz spoljašnjih izvora, jer ga organizam ne može da formira u dovoljnim količinama, pa je potrebno da se unosi u vidu dodatka ishrani. Kapsula obiluje (preciznije:extrakt matičnih ćelija) respektabilnom dozom vitamina A, B kompleks ( B1,B2,B6,B12), biotin, folna kiselina, pantotenska kiselina, više od 6 minerala, 18 aminokiselina, masnih kiselina i puno drugih bioaktivnih i Kolagena.